SUSINIMIEMI 8

OMAT SIVUT

Tervetuloa Susiniemi 8 riparilaisten omille sivuille. Tällä sivuill pyim jakelemaan tietoa yhmämm elämsätä riparivuona.

 

Vetäjinä:

Osmo Luukkonen
pappi
0400 143 401
email. osmo.luukkonen(at)evl.fi

Risto Luukkanen
nuorisotyönohjaaja
0400 143 259
email. risto.luukkanen(at)evl.fi

Rauno Määttä
Kanttori

 

OSALLISTUMISLOMAKE TÄYTETTÄVÄ 30.3.2018 MENNESSÄ

  pdf ETUKÄTEISKÄYNNIT VIHKO (582 KB)

Tilaisuus

Aika

Paikka

Isosten kanssa peuhaamista

to 22.3. klo 17 – 18.30

Rippiskellari

Kartsakirkko

Ke 18.4. klo 19 – 19.30

Tuomiokirkon krypta

Vanhempainilta

to 17.5. klo 18 – 19.30

Kirkonmäen seurakuntasali

Rippikoulupäivä

la 19.5. klo 11 – 16

Pitäjänkirkko

Leirijakso

2. – 8.7..2018

Susiniemi

Konfirmaatio

su 15.7. klo 10 – 11.30

Pitäjänkirkko

 

 

Seurakuntaan tutustuminen:

Rippikouluusi kuuluu seurakunnan toimintaan tutustuminen. Tutustumiseen ota mukaasi kynä ja osallistumiskortti.  Kirjoita siihen varattuun kohtaan tilaisuuden nimi ja päivämäärä. Tilaisuuden jälkeen pyydä meiltä tai tilaisuuden vetäjältä kuittaus. Tyhjiin osallistumiskortteihin ei anneta kuittausta.
Jos osallistut esim. hautajaisiin, häihin, kastetilaisuuksiin, niin pyydä kuittaus tilaisuudessa olevalta papilta (muista nimenselvennys). Kuittauksen saa kohtaan muut tilaisuudet.

Kortti on oltava täysistä käynneistä, jos meinaa osallistua leiriosuuteen.

Jumalanpalvelukset:

Tutustumiseesi kuuluu kolme jumalanpalveluskäyntiä. 

Viimeisen kirkkokäynnin voi tehdä itsenäisesti. Menettele näin: Pitäjänkirkossa ja Tuomiokirkossa on kirkkosalin etuosassa puinen laatikko, johon pudotat tutustumisvihkosi. Itse asetut istumaan etuosaan. Suntio käy jumalanpalveluksen alussa hakemassa kortit ja kuittaa ne. Jälkeenpäin tuotuihin kortteihin ei saa kuittausta. Jumalanpalveluksen lopussa kortit jaetaan etuosassa.

Jumalanpalvelusten kestot vaihtelevat yhdestä tunnista puoleen toista tuntiin riippuen onko kyseessä sanajumalanpalvelus vain messu. Messu kestää noin klo 11.30 asti.

Nuortentilaisuudet:

Nuortentilaisuuksia käydään kaksi kappaletta. Ja tuossa on melkein nuortentilaisuudet, missä voi käydä eli ei ole varaa jäädä pois.

Kartsakirkkoon keskiviikkona 18.4. klo  19 – 19.20 (kestää noin 20 min) Tuomiokirkon kryptassa. Käynti on Suur-Savon sähkön puoleisesta päädystä. Mene sisälle ja pyydä kuittaus pitäjältä.                   

Pakollinen nimikkoriparirymy
keskiviikkona 7.3. klo 18.00 – 19.15 Seurakuntakeskuksen rippiskellarissa. (tästä saa käyntimerkinnän)

Seurakunnan muut tilaisuudet:

Tutustumiseesi kuuluu yksi muu seurakunnan tilaisuus. Käy se itsenäisesti. Pyydät kuittauksen vihkoosi tilaisuuden pitäjältä. Tai käy kolmas nuortentilaisuus.

Muita tilaisuuksia voi olla yllä mainitut kasteet yms. ja tässä alla olevat tilaisuudet.

Diakoninen tehtävä (1kpl)
Tehtävän tarkoitus on, että autat isovanhempiasi, naapuria tai muuta tuttua esim. siivouksessa, lumitöissä, koiran ulkoilutuksessa, kauppareissussa jne. Diakoniatehtävää et voi tehdä omassa kodissa! Tarkoitus ei ole että rippikoulun opettaja etsii nuorille tehtäviä vaan että tehtävä suoritetaan nuoren lähipiirissä.

Ennakko-opetuspäivä ja -ilta

Isoset mukana, seurakuntakeskus, Rippiskellari to 22.3. klo 17 – 18.30

Rippikoulupäivä:
Koko seurakunnan rippikoululaiset kokoava päivä pidetään sunnuntaina 19.5.2018. Päivä alkaa klo 10.00 aloitustilaisuudella Pitäjänkirkossa. Päivän aikana liikutaan ryhmissä eri pisteissä. Päivä päättyy klo 16.00 Tuomiokirkon päätöstilaisuuteen.

Päivä kuuluu rippikouluusi ja on pakollinen. Korvaaminen on lähes mahdoton tai ainakin erittäin työläs.

Vanhempain-ilta

Vanhemmat ja huoltajat kutsutaan yhteiseen iltaan. On tärkeää, että ainakin toinen vanhemmista osallistuu iltaan.
Aika on to 17.5.2018 klo 18 – 19.30 Kirkonmäen seurakuntatalolla

Osallistumiskorttien palauttaminen

Rippikouluun osallistumiskortit on palautettava  täytettynä viimeiseen kokoontumiseen ennen leiriä. Jos sinulla on ongelmia asian suhteen ota meihin yhteyttä ajoissa.

Leirijakso

Varsinainen rippikoulun leirijakso pidetään Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan leirikeskuksessa Susiniemessä 2. – 8.7.2018. välisenä aika. Varaa tuo aikaväli rippikoulua varten. On tärkeää, että olet paikalla koko ajan joten peleihin ym. lähteminen on vaikeaa, lähes mahdotonta. Jos tämä tuottaa sinulle vaikeuksia niin hakeudu päiväkouluun.

Susiniemi on mukava paikka pitää leiriä. Se on järven rannalla oleva leirikeskus jonkun matkaa Otavan keskustasta.  Majoitus tapahtuu neljän hengen huoneissa joissa jokaisessa on oma vessa ja suihku. 

Rannalla on sauna rakennus, jossa on kaksi erillistä saunaa. Saunaa pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon. Mikä on parempaa kuin päästä saunasta pulahtamaan veteen virkistäytymään.

Pihalta löytyvät lentopallokenttä, pingislauta ja tilaa muuhun pelailuun.

Konfirmaatio

On Pitäjänkirkossa sunnuntaina 15.7. klo 10.00 Paikalla on hyvä olla heti klo 8.30 jälkeen

Tupakointi
Kaikki rippileirimme on savuttomia. Tämä tarkoittaa sitä, että lupaa tupakointiin emme voi antaa me eikä kukaan muukaan. Huom! Jos tupakoimattomuus tuottaa sinulle ongelmia niin nyt kannattaa hakeutua päivärippikouluun. Tupakkatuotteiksi luetaan myös nuuska ja sähkötupakka. 

Leirillä oleminen
Jos harrastat jotain sellaista lajia, joka pakottaa sinut pois leirin aikana niin hakeudu nyt joko päiväkouluun tai toiselle leirille. Leirijakso on tiivistä yhdessä oloa jossa muutaman tunnin poissaololla putoaa kärryiltä.