SUSINIMIEMI 8

 

 TERVETULOA SUSINIEMI 8 2020 OMILLE SIVUILLE

 

HUOM! Tällä hetkellä on peruttu kaikki riparikokoontumiset. Tiedotamme heti kun ne alkavat uudestaan. Lähetämme ripareista viikonsisällä tiedotteen, jossa selvennetään tämänhetkistä tilannetta.

 

Leirimme ajankohta on 29.6. - 5.7.2020 Susiniemen leirikeskuksessa

Vetäjät:

Hilveliisa Ukkonen, pappi
puh. 0400 143 

Risto Luukkanen, nuorisotyönohjaaja
puh. 0400 143 259

 

Konfirmaatio: Tuomiokirkossa 12.7. klo 10

  document EtukäteiskäynnitSusi 8 2020OK (463 KB)

19.4.

Harjun messu ja kappeliin tutustumine

klo 14.00 – 16.00

Harjunkappeli, Saattotie 7

9.5.

Riparipäivä

klo 10 - 15.30

Pitäjänkirkko

14.5.

Riparikorttien palautus

 

Leiri-infoon

14.5.

Leiri-info vanhemmille ja huoltajille

klo 17.30 - 19.00

Seurakuntakeskus, Yläsali

29.6. - 5.7.

Leirijakso

 

Ruunaniemi

12.7.

Konfirmaatio

klo 10.00 - 11.30

Tuomiokirkko

  

Seurakuntaan tutustuminen:

Rippikouluusi kuuluu seurakunnan toimintaan tutustuminen. Tutustumiseen ota mukaasi kynä ja Riparikortti.  Kirjoita siihen varattuun kohtaan tilaisuuden nimi ja päivämäärä. Tilaisuuden jälkeen pyydä meiltä tai tilaisuuden vetäjältä kuittaus. Tyhjiin riparikortteihin ei anneta kuittausta.


Jos osallistut esim. hautajaisiin, häihin, kastetilaisuuksiin, niin pyydä kuittaus tilaisuudessa olevalta papilta (muista nimenselvennys). Kuittauksen saa kohtaan muut tilaisuudet.

Kortti on oltava täysistä käynneistä, jos meinaa osallistua leiriosuuteen.

Jumalanpalvelukset:

Tutustumiseesi kuuluu kolme jumalanpalveluskäyntiä. Kahteen niistä kutsutaan kaikki rippikoululaiset (=pakollinen) sinut ja vanhempasi. Ne ovat:

            

Viimeisen kirkkokäynnin voi tehdä itsenäisesti. Menettele näin: Pitäjänkirkossa ja Tuomiokirkossa on kirkkosalin etuosassa puinen laatikko, johon pudotat Riparikorttisi. Itse asetut istumaan etuosaan. Suntio käy jumalanpalveluksen alussa hakemassa kortit ja kuittaa ne. Jälkeenpäin tuotuihin kortteihin ei saa kuittausta. Jumalanpalveluksen lopussa kortit jaetaan etuosassa.

Jumalanpalvelusten kestot vaihtelevat yhdestä tunnista puoleen toista tuntiin riippuen onko kyseessä sanajumalanpalvelus vain messu. Messu kestää noin klo 11.30 asti.

Nuortentilaisuudet:

Nuortentilaisuuksia käydään kaksi kappaletta. Ja tuossa on melkein nuortentilaisuudet, missä voi käydä eli ei ole varaa jäädä pois.

Kartsakirkkoon keskiviikkona klo  19 – 19.20 (kestää noin 20 min) Tuomiokirkon kryptassa. Käynti on Suur-Savon sähkön puoleisesta päädystä. Mene sisälle ja pyydä kuittaus pitäjältä.  

Seurakunnan muut tilaisuudet:

Tutustumiseesi kuuluu yksi muu seurakunnan tilaisuus. Käy se itsenäisesti. Pyydät kuittauksen vihkoosi tilaisuuden pitäjältä. Tai käy kolmas nuortentilaisuus.

Muita tilaisuuksia voi olla yllä mainitut kasteet yms. ja tässä alla olevat tilaisuudet.

Länsi-Savosta tai www.mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi

Diakoninen tehtävä (1kpl)
Tehtävän tarkoitus on, että autat isovanhempiasi, naapuria tai muuta tuttua esim. siivouksessa, lumitöissä, koiran ulkoilutuksessa, kauppareissussa jne. Diakoniatehtävää et voi tehdä omassa kodissa! Tarkoitus ei ole että rippikoulun opettaja etsii nuorille tehtäviä vaan että tehtävä suoritetaan nuoren lähipiirissä.

Rippikoulupäivä:
Koko seurakunnan rippikoululaiset kokoava päivä pidetään lauantai 9.5.2020. Päivä alkaa klo 10.00 aloitustilaisuudella Pitäjänkirkossa. Päivän aikana liikutaan ryhmissä eri pisteissä. Päivä päättyy klo 14.45

Päivä kuuluu rippikouluusi ja on pakollinen. Korvaaminen on lähes mahdoton tai ainakin erittäin työläs.

Vanhempain-ilta/leiri-info

Vanhemmat ja huoltajat kutsutaan yhteiseen iltaan. On tärkeää, että ainakin toinen vanhemmista osallistuu iltaan.
Aika on 14.5. klo 17.30 – 19.00

Osallistumiskorttien palauttaminen

Riparikortit on palautettava.  täytettynä leiri-infoon 14.5.

Leirijakso

Varsinainen rippikoulun leirijakso pidetään Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan leirikeskuksessa Susiniemessä 29.6. – 5.7.2020. välisenä aika. Varaa tuo aikaväli rippikoulua varten. On tärkeää, että olet paikalla koko ajan joten peleihin ym. lähteminen on vaikeaa, lähes mahdotonta. Jos tämä tuottaa sinulle vaikeuksia niin hakeudu päiväkouluun

Susiniemi on mukava paikka pitää leiriä. Se on järven rannalla oleva leirikeskus jonkun matkaa Otavan keskustasta.  Majoitus tapahtuu neljän hengen huoneissa joissa jokaisessa on oma vessa ja suihku.

Rannalla on sauna rakennus, jossa on kaksi erillistä saunaa. Saunaa pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon. Mikä on parempaa kuin päästä saunasta pulahtamaan veteen virkistäytymään.

Pihalta löytyvät lentopallokenttä, pingislauta ja tilaa muuhun pelailuun.

Konfirmaatio

On Tuomiokirkoosa sunnuntaina 12.7. klo 10.00 Paikalla on hyvä olla heti klo 8.30 jälkeen

Tupakointi
Kaikki rippileirimme on savuttomia. Tämä tarkoittaa sitä, että lupaa tupakointiin emme voi antaa me eikä kukaan muukaan. Huom! Jos tupakoimattomuus tuottaa sinulle ongelmia niin nyt kannattaa hakeutua päivärippikouluun. Tupakkatuotteiksi luetaan myös nuuska ja sähkötupakka.

Leirillä oleminen
Jos harrastat jotain sellaista lajia, joka pakottaa sinut pois leirin aikana niin hakeudu nyt joko päiväkouluun tai toiselle leirille. Leirijakso on tiivistä yhdessä oloa jossa muutaman tunnin poissaololla putoaa kärryiltä.