SUSINIEMI 7 RIPARIN OMAT SIVUT

Tervetuloa riparimme omille sivuille!

Huomioithan, että alla on eri ohjelmat ennakkotapaamisista kummallekin ryhmälle (kaupungin ryhmälle ja Anttolan ryhmälle) erikseen. :)

 

Riparisi vetäjät:

                               Minna Suihkonen, nuorisotyönohjaaja (0400143 453), Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                                                                              
Marja Holm, lähetyskasvatussihteeri (0400 143 410), Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mikko Miettinen, aluekappalainen (0400 143 451), Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jukka Stenlund, kanttori (0400 143 457), Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.       

 

 leirikirje

SÄHKÖISEN OSALLISTUJALOMAKKEEN PÄÄSEE TÄYTTÄMÄÄN TÄSTÄ!
Linkki avoinna su 13.5. asti.

 Hei ja tervetuloa leirille

Tämä on leirikirje. Säilytä tämä hyvin, sillä tästä saat tärkeää tietoa leirijaksostamme ja sen jälkeisestä ajasta.

Leirijakso vietetään Susiniemen leirikeskuksessa Otavassa (Susiniementie 50, Otava).
Susiniemessä majoitumme neljän hengen huoneissa, joissa on oma suihku ja vessa. Meitä on niin iso porukka, että jokainen huone tulee täyteen.

 

Leirille lähtö:

Leirille lähdemme bussilla maanantaina 11.6.2018  klo  9.00 Anttolan seurakuntatalon parkkipaikalta ja klo 9.30  Mikkelin Tuomiokirkon pihasta kryptan puoleisesta päästä. Ole ajoissa paikalla!

 

Leiriltä tulo ja konfirmaatioharjoitukset:

Leiri päättyy sunnuntaina 17.6.2018. Susiniemestä lähdemme klo 12 bussilla kohti Mikkeliä. Mikkeliläiset ovat vapaita lähtemään kotiin klo 12.30 Tuomiokirkon pihasta.

Jatkamme bussilla Anttolaan, jossa pidetään Anttolan kirkossa konfirmoitavien konfirmaatioharjoitus. Anttolalaiset ovat vapaita lähtemään kirkolta kotiin viimeistään klo 14.30.

Tuomiokirkossa konfirmoitavien konfirmaatioharjoitus pidetään ke 27.6. klo 14–16 Tuomiokirkossa.

 

Varusteet:

Ainakin seuraavat varusteet olisi hyvä olla mukana:

- Liinavaatteet (aluslakana, tyynyliina, pussilakana) Makuupussia ei saa käyttää.

- Pyyhe ja pieni käsipyyhe vessaan käsipyyhkeeksi                                                                       

- Saunomisvälineet

- Henkilökohtaiset hygieniavälineet (hammasharja, shampoo ym.)

- Kunnon kengät ulkoiluun

- Vaatetta leirielämään joka säähän sisään ja ulos

- Hattu

- Uintivarusteet

- Varaudu myös kylmiin ja sateisempiin säihin, ulkoilemme säällä kuin säällä J

- Muistiinpanovälineet (kynät, kumi, vihko ym.)

- Omat henk.koht. lääkkeet (myös särkylääkkeet)

- Sisäkengät ja vaatteet

- Leirillä on pieni kanttiini, halutessasi voit varata omia herkkuja mukaan tai ottaa pientä taskurahaa

 

 

Leirillämme on paljon asioita, joita saa tehdä ja vähemmän niitä, joita ei saa tehdä. Yhteisistä pelisäännöistä on kokemuksen mukaan hyvä muistuttaa ainakin seuraavista:

Lääkkeet:

Ottakaa mukaan henkilökohtaiset lääkkeenne. Työntekijät leirillä eivät saa antaa lääkkeitä muuta kuin vanhempien luvalla. Meillä siis on mukana vain pieni määrä särkylääkkeitä hätätapauksia varten.

Vakuutukset:
Leiriläiset on vakuutettu tapaturmia varten. Vakuutus ei kuitenkaan korvaa esinevahinkoja.  Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki arvotavara on mukana leiriläisten omalla vastuulla.

Kännykät:
Puhelimet ovat mukana omalla vastuulla ja ne on pidettävä yhteisen ohjelman aikana huoneissa. Jos puhelimet aiheuttavat kohtuuttomasti ongelmia, ne otetaan säilytykseen.

Tupakointi ja päihdyttävät aineet:
Leirimme ovat savuttomat ja päihteettömät. Toivoisimme, että keskustelisitte asiasta nuorenne kanssa. Jos nuorenne tavataan leirillä tupakoimassa, otamme yhteyttä kotiin ja neuvottelemme, miten rippikoulu leiriläisen osalta jatkuu. Tarvittaessa hänet voidaan poistaa leiriltä vanhempien kustannuksella ja hänen rippikoulunsa jatkuu kaupungissa päiväkouluna. Samoin päihdyttävät aineet aiheuttavat välittömästi leiriltä poistamisen vanhempien kustannuksella. Myös nuuska ja sähkötupakka kuuluvat kiellettyjen listalle.                                                     

Epäasiallinen käytös leirillä:
Ryhmämme vaikuttaa todella hyvältä. Joskus kuitenkin ryhmistä löytyy nuoria, joille ei leirielämä sovi. Jos nuori ei toistuvista pyynnöistä huolimatta noudata leirin sääntöjä (esim. hiljaisuus yöllä tuottaa vaikeuksia) otamme yhteyttä kotiin ja neuvottelemme rippikoulun jatkosta. Ääritapauksessa rippikoulu jatkuu päiväkouluna kaupungissa tai vanhemmat tuovat leiriläisen aamulla leirille ja hakevat illalla pois.                                                          

Konfirmaatiot:
Tuomiokirkossa lauantaina 30.6.2018  klo 10.00. Nuorenne pitää olla paikalla
viimeistään klo 08.40 Tuomiokirkon krypta-tilassa laittamassa alboja päälle.

 Anttolan kirkossa sunnuntaina 1.7.2018 klo 10.00. Nuorenne pitää olla paikalla
viimeistään klo 08.40 kirkossa laittamassa alboja päälle.

Ryhmäkuva kirkossa:
Rippikoululaisista otetaan ryhmäkuva kirkossa ennen konfirmaatiota. Toivoisimme nuoren olevan mukana kuvassa, mutta kuvan lunastaminen itselleen on vapaaehtoista. Seurakunta ei vastaa kuvauksesta, mutta tarjoaa tämän mahdollisuuden. Jos haluat kuvan, laita konfirmaatioharjoituksessa saamaasi kirjekuoreen kaupungissa 10e/kuva ja Anttolassa 20e/kuva, ja kirjoita kuoreen nimesi, kotiosoitteesi sekä kiinnitä siihen postimerkki. Kirjoita kuoren vasempaan yläreunaan ”Tuomiokirkko” tai ”Anttolan kirkko” (riippuen kummassa kirkossa konfirmoidut). Samalla kuorella voi halutessaan ostaa useammankin kuvan. Kuoret kerätään konfirmaatiossa heti klo 8.40.
Valokuvaamosta kuva lähetetään tässä kuoressa kotiin. Kuorta ei saa sulkea.

Kummi konfirmaatiossa:
Toivomme, että kutsutte nuorellenne yhden kummin konfirmaatioon. Kummi tulee alttarille siunaamaan kummilapsensa yhdessä leirin opettajien kanssa. Hänen on oltava paikalla kirkossa konfirmaatiopäivänä klo 09.00, jolloin tilannetta harjoitellaan. Kummin on muistettava kummilapsensa kaikki etunimet. Mikäli kummit ovat estyneet tulemaan paikalle, voi nuori kutsua tehtävään myös jonkun hänelle läheisen aikuisen. Tarvittaessa myös leirin isoset voivat toimia tässä tehtävässä.

Huoltajan tavoitettavuus:
Olemme kyselleet puhelinnumeroa, josta huoltajan tavoittaa leirin aikana. On tärkeää, että tavoitamme hänet tarvittaessa mihin vuorokauden aikaan tahansa!

Koko ajan leirillä oleminen:
Rippikoululla on tiukat ohjeet siitä, kuinka monta tuntia siellä pitää olla mukana. Lisäksi leiristä yleensä muodostuu tiivis yhteisö, jonka ulkopuolelle voi pudota hetkellisenkin poissaolon aikana. Näistä syistä rippikoulusta ei voi poistua kuin äärimmäisessä hätätilassa..     

 

                                                                                                       

Leirin jälkeinen elämä:
Seurakunta kutsuu nuortanne mukaan seurakunnan toimintaan. Näitä ovat esim. isoskoulutus, kerhonohjaajana toimiminen, nuortenleirit, kartsakirkot ym. Näihin osallistuminen on vapaaehtoista..

- Kerhonohjaajaksi haluavien ensimmäinen kohtaaminen on 16.8. klo 16.00 seurakuntakeskuksella. (Otto Mannisenkatu 1)

- Kerhonohjaajaksi ryhtyvien edellyttämä koulutus on Susiniemessä 24.-26.8.

- Isoskoulutus  alkaa  16.8. myöhemmin kirjeitse ilmoitettuun kellonaikaan

- Leiriläisiä kutsutaan Susiniemessä pidettävälle jatkoriparille eli NYT-leirille, joka meidän ryhmällä on 31.8.-2.9.

Sen sijaan seurakunta ei järjestä toimintaa kenenkään mökeillä ym., vaikka nuoret joskus kotona niin väittävätkin. J