SUSINIEMI 18 OMAT SIVUT

Täältä saat tietoa miten riparisi etenee

 

Vetäjät:

Petteri Kilpeläinen, pappi
Puh. 0400 143 254
Email. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kari Kovanen, nuoristoyönohjaaja
Puh. 0400 143 412
Email. kari.kovanenTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Juha Kälviä
Puh. 0400 143 405
Email. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Riparin kalenteri

  pdf EtukäteiskäynnitSUSI 18 2019 (582 KB)

24.3.

Riparimessu

klo 10.00 - 11.15

Tuomiokirkko

4.4.

Isostenilta

klo 18.00 - 19.15

Rippiskellari

16.5.

Leiri-info

klo 17.00 - 18.30

Seurakuntakeskus, Aulakahvio

16.5.

Riparikorttien palautus

   

18.5.

Riparipäivä

klo 10 - 15.30

Pitäjänkirkko

22.5.

Riparirymy ja kartsis

klo 18.00 - 19.30

Rippiskellari, Krypta

29.7.- 4.8.

Leirijakso

 

Susiniemi

11.8.

Konfirmaatio

klo 10.00 - 11.30

Tuomiokirkko

 

Seurakuntaan tutustuminen:

Rippikouluusi kuuluu seurakunnan toimintaan tutustuminen. Tutustumiseen ota mukaasi kynä ja osallistumiskortti.  Kirjoita siihen varattuun kohtaan tilaisuuden nimi ja päivämäärä. Tilaisuuden jälkeen pyydä meiltä tai tilaisuuden vetäjältä kuittaus. Tyhjiin osallistumiskortteihin ei anneta kuittausta.


Jos osallistut esim. hautajaisiin, häihin, kastetilaisuuksiin, niin pyydä kuittaus tilaisuudessa olevalta papilta (muista nimenselvennys). Kuittauksen saa kohtaan muut tilaisuudet.

Kortti on oltava täysistä käynneistä, jos meinaa osallistua leiriosuuteen.

Jumalanpalvelukset:

Tutustumiseesi kuuluu kolme jumalanpalveluskäyntiä. Kahteen niistä kutsutaan kaikki rippikoululaiset (=pakollinen) sinut ja vanhempasi. Ne ovat:

       24.3. klo 10 Pitäjänkirkko (Otavankatu 9)

Viimeisen kirkkokäynnin voi tehdä itsenäisesti. Menettele näin: Pitäjänkirkossa ja Tuomiokirkossa on kirkkosalin etuosassa puinen laatikko, johon pudotat tutustumisvihkosi. Itse asetut istumaan etuosaan. Suntio käy jumalanpalveluksen alussa hakemassa kortit ja kuittaa ne. Jälkeenpäin tuotuihin kortteihin ei saa kuittausta. Jumalanpalveluksen lopussa kortit jaetaan etuosassa.

Jumalanpalvelusten kestot vaihtelevat yhdestä tunnista puoleen toista tuntiin riippuen onko kyseessä sanajumalanpalvelus vain messu. Messu kestää noin klo 11.30 asti.

Nuortentilaisuudet:

Nuortentilaisuuksia käydään kaksi kappaletta. Ja tuossa on melkein nuortentilaisuudet, missä voi käydä eli ei ole varaa jäädä pois.

Kartsakirkko ke klo 19.00 19.20 Tuomiokirkon krypta. Käynti on Suur-Savon sähkön puoleisesta päädystä. Mene sisälle ja pyydä kuittaus pitäjältä.

Itsenäisesti käytävät:

Seuraavat voit käydä itsenäisesti eli menet vihkon kanssa tilaisuuteen ja pyydät pitäjältä kuittauksen. Näillä voit kuitata ryhmän kanssa käytäviä käyntejä. Nämä käynnit vähentävät nuorten käyntejä.

Pakollinen nimikkoriparirymy ja kartsis
keskiviikkona 22.5. klo 18.00 – 19.30 Seurakuntakeskuksen rippiskellarissa. (tästä saa käyntimerkinnän)

Seurakunnan muut tilaisuudet:

Tutustumiseesi kuuluu yksi muu seurakunnan tilaisuus. Käy se itsenäisesti. Pyydät kuittauksen vihkoosi tilaisuuden pitäjältä. Tai käy kolmas nuortentilaisuus.

Muita tilaisuuksia voi olla yllä mainitut kasteet yms. ja tässä alla olevat tilaisuudet.

 

Ahti-kirkot pääsiäisenä.

Länsi-Savosta tai www.mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi

Diakoninen tehtävä (1kpl)
Tehtävän tarkoitus on, että autat isovanhempiasi, naapuria tai muuta tuttua esim. siivouksessa, lumitöissä, koiran ulkoilutuksessa, kauppareissussa jne. Diakoniatehtävää et voi tehdä omassa kodissa! Tarkoitus ei ole että rippikoulun opettaja etsii nuorille tehtäviä vaan että tehtävä suoritetaan nuoren lähipiirissä.

 

Ennakko-opetuspäivä ja -ilta

Urkutunti on Pitäjänkirkko . klo 17.00 – 18.30. Kokoonnutaan sakastin ovella.

Isoset mukana, seurakuntakeskus, Rippiskellari .4.4.  klo 18 – 19.15

Rippikoulupäivä:
Koko seurakunnan rippikoululaiset kokoava päivä pidetään sunnuntaina 19.5.2019. Päivä alkaa klo 10.00 aloitustilaisuudella Pitäjänkirkossa. Päivän aikana liikutaan ryhmissä eri pisteissä. Päivä päättyy klo 15.30 Tuomiokirkon päätöstilaisuuteen.

Päivä kuuluu rippikouluusi ja on pakollinen. Korvaaminen on lähes mahdoton tai ainakin erittäin työläs.

Leiri-info

Vanhemmat ja huoltajat kutsutaan yhteiseen iltaan. On tärkeää, että ainakin toinen vanhemmista osallistuu iltaan.
Aika on 16.5.2019 klo 17 – 18.30 Seurakuntakeskus, Aulakahvio 

Osallistumiskorttien palauttaminen

Rippikouluun osallistumiskortit on palautettava .  täytettynä leiri-infoon 16.5.. Jos sinulla on ongelmia asian suhteen ota meihin yhteyttä ajoissa.

Leirijakso

Varsinainen rippikoulun leirijakso pidetään Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan leirikeskuksessa Susiniemessä 29.7.  – 4.8. välisenä aika. Varaa tuo aikaväli rippikoulua varten. On tärkeää, että olet paikalla koko ajan joten peleihin ym. lähteminen on vaikeaa, lähes mahdotonta. Jos tämä tuottaa sinulle vaikeuksia niin hakeudu päiväkouluun.

Susiniemi on mukava paikka pitää leiriä. Se on järven rannalla oleva leirikeskus jonkun matkaa Otavan keskustasta.  Majoitus tapahtuu neljän hengen huoneissa joissa jokaisessa on oma vessa ja suihku. 

Rannalla on sauna rakennus, jossa on kaksi erillistä saunaa. Saunaa pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon. Mikä on parempaa kuin päästä saunasta pulahtamaan veteen virkistäytymään.

Pihalta löytyvät lentopallokenttä, pingislauta ja tilaa muuhun pelailuun.

Konfirmaatio

On Tuomiokirkossa sunnuntaina 11.8. klo 10.00 Paikalla on hyvä olla heti klo 8.30 jälkeen

Tupakointi
Kaikki rippileirimme on savuttomia. Tämä tarkoittaa sitä, että lupaa tupakointiin emme voi antaa me eikä kukaan muukaan. Huom! Jos tupakoimattomuus tuottaa sinulle ongelmia niin nyt kannattaa hakeutua päivärippikouluun. Tupakkatuotteiksi luetaan myös nuuska ja sähkötupakka.

Leirillä oleminen
Jos harrastat jotain sellaista lajia, joka pakottaa sinut pois leirin aikana niin hakeudu nyt joko päiväkouluun tai toiselle leirille. Leirijakso on tiivistä yhdessä oloa jossa muutaman tunnin poissaololla putoaa kärryiltä.