RUUNANIEMI 15 2020 OMAT SIVUT

Tämä on tärkeä tiedotuskanava ryhmällemme

23. - 29.7. 2020

HUOM! Tällä hetkellä on peruttu kaikki riparikokoontumiset. Tiedotamme heti kun ne alkavat uudestaan. Lähetämme ripareista viikonsisällä tiedotteen, jossa selvennetään tämänhetkistä tilannetta.

 

Vetäjinä:

Sari Martikainen
Puh. 0400 143 304
Email. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Risto Luukkanen
Puh. 0400 143 259
Email. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Päivi Karjalainen

 

Konfirmaatio: Tuomiokirkossa 2.8. klo 10

  document EtukäteiskäynnitRUUNA 15 2020 (1.16 MB)

2.4.

Tehdään yhdessä leiriä

klo 16.00 -17.30

Rippiskellari

21.4.

Isostenilta

klo 18.00 - 18.45

Rippiskellari

6.5.

Riparirymy ja kartsis

klo 18.00 - 19.30

Rippiskellari

9.5.

Riparipäivä

klo 10 - 15.30

Pitäjänkirkko

28.5.

Leiri-info

klo 18.00 - 19.30

Seurakuntakeskus, Yläsali

28.5.

Riparikorttien palautus

 

Leiri-infoon

23. - 29.7.

Leirijakso

 

Ruunaniemi

2.8.

Konfirmaatio

klo 10.00 - 11.30

Tuomiokirkko

  

Jumalanpalvelukset:

Tutustumiseesi kuuluu kolme jumalanpalveluskäyntiä. Kahteen niistä kutsutaan kaikki riparilaiset, (=pakollinen) sinut ja vanhempasi. Ne ovat:

Kolmannen kirkkokäynnin voi tehdä itsenäisesti. Menettele silloin näin: Pitäjänkirkossa ja Tuomiokirkossa on kirkkosalin etuosassa puinen laatikko, johon pudotat tutustumisvihkosi. Itse asetut istumaan etuosaan. Suntio käy jumalanpalveluksen alussa hakemassa kortit ja kuittaa ne. Jälkeenpäin tuotuihin kortteihin ei saa kuittausta. Jumalanpalveluksen lopussa kortit jaetaan etuosassa.

Jumalanpalvelusten kestot vaihtelevat yhdestä tunnista puoleen toista tuntiin riippuen onko kyseessä sanajumalanpalvelus vain messu. Messu kestää noin klo 11.30 asti.

Nuortentilaisuudet:

Nuortentilaisuuksia käydään kolme kappaletta. Ja seuraavaksi on melkein ne nuortentilaisuudet, missä voi käydä eli ei ole varaa jäädä pois

Riparirymy ja –Kartsis
Ryhmämme pakollinen RipariRymy ja –kartsis on keskiviikkona 6.5. klo 18 Rippiskellarissa (Seurakuntakeskus, OttoMannisenkatu 1) ja heti perään Kartsis Tuomiokirkon kryptassa. Tästä saat yhden merkinnän. Kestää max klo 19.15

Isostenilta
21.4. klo 18 – 19.15. Rippiskellarissa. Ryhmämme isoset pitävät teille huiskin hauskan illan.

Itsenäisesti käytävät:
Seuraavat voit käydä itsenäisesti eli menet kortin kanssa tilaisuuteen ja pyydät pitäjältä kuittauksen eli näillä voit kuitata ryhmän kanssa käytäviä käyntejä. Nämä käynnit vähentävät nuorten käyntejä.


Kartsakirkko keskiviikkoisin klo 19 (kestää noin 20 min) Tuomiokirkon kryptassa. Käynti on Suur-Savon sähkön puoleisesta päädystä. Mene sisälle ja pyydä kuittaus pitäjältä.

Seurakunnan muut tilaisuudet:
Tutustumiseesi kuuluu yksi muu seurakunnan tilaisuus. Käy se itsenäisesti. Pyydät kuittauksen vihkoosi tilaisuuden pitäjältä. Tai käy neljäs nuortentilaisuus.

Muita tilaisuuksia voi olla yllä mainitut kasteet yms. ja tässä alla olevat tilaisuudet.

Ahti-kirkot pääsiäisenä.

Länsi-Savosta tai www.mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi

Diakoninen tehtävä (1kpl)
Tehtävän tarkoitus on, että autat isovanhempiasi, naapuria tai muuta tuttua esim. siivouksessa, lumitöissä, koiran ulkoilutuksessa, kauppareissussa jne. Diakoniatehtävää et voi tehdä omassa kodissa! Tarkoitus ei ole että rippikoulun opettaja etsii nuorille tehtäviä vaan että tehtävä suoritetaan nuoren lähipiirissä.

Haastattelu päivät ovat ke 19.2. klo 15 - 18. Muista oma aikasi! Voit tarkistaa sen netistä. (mukaan.net)
Tule Seurakuntakeskuksen Ala-aulaan ja odottele siinä tulemme hakemaan sinut. Ole ajoissa paikalla!

Ennakko-opetuspäivät/-illat
*Kuolema ja hautaan siunaaminen sekä ehtoollinen 10.3. klo 16 – 17.30 Harjun hautausmaan kappelissa. Osoite on Saattotie 7.

Riparipäivä:
Koko seurakunnan rippikoululaiset kokoava päivä pidetään lauantaina 9.5.2019. Päivä alkaa klo 10.00 aloitustilaisuudella Pitäjän kirkossa (Otavankatu 9). Päivän aikana liikutaan ryhmissä eri pisteissä. Päivä päättyy klo 15.00 Tuomiokirkon päätöstilaisuuteen.

Päivä kuuluu rippikouluusi ja on pakollinen. Korvaaminen on lähes mahdoton tai ainakin työläs.

Vanhempainilta/leiri-info
Vanhemmat ja huoltajat kutsutaan yhteiseen iltaan leiriläisten kanssa.  On tärkeää, että ainakin toinen vanhemmista osallistuu iltaan.
Aika on to 28.5. klo 18.00 – 19.15 Seurakuntakeskuksen Yläsali

Riparikorttien palauttaminen
Rippikouluun osallistumiskortit on palautettava leiri-infoon oikein täytettynä. Jos sinulla on ongelmia asian suhteen ota meihin yhteyttä ajoissa. Palautuspäivä on leiri-info 28.5.

Leirijakso
Varsinainen rippikoulun leirijakso pidetään Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan leirikeskuksessa Ruunaniemessä  22 – 29.7. välisenä aika. Varaa tuo aikaväli rippikoulua varten. On tärkeää, että olet paikalla koko ajan joten peleihin ym. lähteminen on vaikeaa, lähes mahdotonta. Jos tämä tuottaa sinulle vaikeuksia niin hakeudu päiväkouluun.

Ruunaniemi on mukava paikka pitää leiriä. Se on järven rannalla oleva leirikeskus jonkun matkaa Ristiinan keskustasta.  Majoitus tapahtuu kuuden hengen huoneissa joissa jokaisessa on oma vessa ja suihku.

Rannalla on sauna rakennus jossa on kaksi erillistä saunaa. Saunaa pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon. Mikä on parempaa kuin päästä saunasta pulahtamaan veteen virkistäytymään.

Pihalta löytyvät lentopallokenttä, pingislauta ja tilaa muuhun pelailuun.

Tupakointi
Kaikki rippileirimme on savuttomia. Tämä tarkoittaa sitä, että lupaa tupakointiin emme voi antaa me eikä kukaan muukaan. Huom! Jos tupakoimattomuus tuottaa sinulle ongelmia niin nyt kannattaa hakeutua päivärippikouluun. Tupakkatuotteiksi luetaan myös nuuska ja sähkötupakka.

Leirillä oleminen
Jos harrastat jotain sellaista lajia, joka pakottaa sinut pois leirin aikana niin hakeudu nyt joko päiväkouluun tai toiselle leirille. Leirijakso on tiivistä yhdessä oloa, jossa muutaman tunnin poissaololla putoaa kärryiltä.

Konfirmaatio
On Tuomiokirkossa sunnuntaina 2.8.2019 klo 10.00 Paikalla on hyvä olla heti klo 8.30 jälkeen.

 

 

 

 

L