TERVETULOA RUUNANIEMI 11 RIPARIN OMILLE SIVUILLE.                                                         

 

Riparimme kesäosuus pidetään  seurakunnan omassa leirikeskusksessa Ruunaniemessä 9. - 15.7. Leirille mennään tilausbussilla. Konfirmaatio on 21.7.  klo 10 Mikkelin Tuomiokirkkossa. 

Ripariin kuuluu ns. kaupunkiosuus joka on käytävä ennen kesä osuutta. Sen aikataulu on tässä alapuolella. 

  document EtukäteiskäynnitRUUNA 11 2019 (1.16 MB)

3.4.

Riparirymy ja kartsis

klo 18.00 - 19.30

Rippiskellari

25.4.

Isostenilta

klo 18.00 - 18.45

Rippiskellari

15.5.

Leiri-info

klo 18.00 - 19.30

Seurakuntakeskus, Yläsali

15.5.

Riparikorttien palautus

 

Leiri-infoon

18.5.

Riparipäivä

klo 10 - 15.30

Pitäjänkirkko

9. - 15.7.

Leirijakso

 

Ruunaniemi

21.7.

Konfirmaatio

klo 10.00 - 11.30

Tuomiokirkko

Leirin vetäjiänä ovat

Eija Juuma, pappi
puh. 0400 143 304
email. etusini.sukunimi(at)evl.fi

Risto Luukkanen, nuorisotyönohjaaja
puh. 0400 143 259
email. etunimi.sukunimi(at)evl.fi

Rauno Määttä, kanttori
puh. 0400 143 406

OSALLISTUMISLOMALE!

Jumalanpalvelukset:

Tutustumiseesi kuuluu kolme jumalanpalveluskäyntiä.Menettele näin: Pitäjänkirkossa ja Tuomiokirkossa on kirkkosalin etuosassa on puinen laatikko, johon pudotat tutustumisvihkosi. Itse asetut istumaan etuosaan. Suntio käy jumalanpalveluksen alussa hakemassa kortit ja kuittaa ne. Jälkeenpäin tuotuihin kortteihin ei saa kuittausta. Jumalanpalveluksen lopussa kortit jaetaan etuosassa.

Jumalanpalvelusten kestot vaihtelevat yhdestä tunnista puoleen toista tuntiin riippuen onko kyseessä sanajumalanpalvelus vain messu. Messu kestää noin klo 11.30 asti.

Nuortentilaisuudet:

Nuortentilaisuuksia käydään kolme kappaletta. Ja tuossa on melkein nuortentilaisuudet missä voin käydä eli ei ole varaa jäädä pois.

Riparirymy ja –Kartsis

Ryhmämme pakollinen RipariRymy ja –kartsis on  keskiviikkona 3.4. klo 18 Rippiskellarissa (Seurakuntakeskus, OttoMannisenkatu 1) ja heti perään Kartsis Tuomiokirkon kryptassa. Tästä saat yhden merkinnän. Kestää max klo 19.30

Isostenilta

25.4. klo 18 – 19.15. Rippiskellarissa. Ryhmämme isoset pitävät teille huiskin hauskan illan.

Itsenäisesti käytävät:

Seuraavat voit käydä itsenäisesti, jos on puutteita käynneissä eli menet vihkon kanssa tilaisuuteen ja pyydät pitäjältä kuittauksen eli näillä voit kuitata ryhmän kanssa käytäviä käyntejä. Nämä käynnit vähentävät nuorten käyntejä.

- Kartsakirkko keskiviikkoisin  klo 19 (kestää noin 10 min) Tuomiokirkon kryptassa. Käynti on Suur-Savon sähkön puoleisesta päädystä. Mene sisälle ja pyydä kuittaus pitäjältä.

 

Seurakunnan muut tilaisuudet:

Tutustumiseesi kuuluu yksi muu seurakunnan tilaisuus. Käy se itsenäisesti. Pyydät kuittauksen vihkoosi tilaisuuden pitäjältä. Tai käy neljäs nuortentilaisuus.

Muita tilaisuuksia voi olla yllä mainitut kasteet yms. ja tässä alla olevat tilaisuudet.

Ahti-kirkot pääsiäisenä.

Länsi-Savosta tai www.mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi

Diakoninen tehtävä (1kpl)
Tehtävän tarkoitus on, että autat isovanhempiasi, naapuria tai muuta tuttua esim. siivouksessa, lumitöissä, koiran ulkoilutuksessa, kauppareissussa jne. Diakoniatehtävää et voi tehdä omassa kodissa! Tarkoitus ei ole että rippikoulun opettaja etsii nuorille tehtäviä vaan että tehtävä suoritetaan nuoren lähipiirissä.

 

Rippikoulupäivä:
Koko seurakunnan rippikoululaiset kokoava päivä pidetään sunnuntaina 18.5.2019. Päivä alkaa klo 10.00 aloitustilaisuudella Pitäjän kirkossa (Otavankatu 9). Päivän aikana liikutaan ryhmissä eri pisteissä. Päivä päättyy noin klo 15.30 

Päivä kuuluu rippikouluusi ja on pakollinen. Korvaaminen on lähes mahdoton tai ainakin työläs.

Vanhempainilta/leiri-info

Vanhemmat ja huoltajat kutsutaan yhteiseen iltaan leiriläisten kanssa.  On tärkeää, että ainakin toinen vanhemmista osallistuu iltaan.
Aika on to 15.5. klo 18.00 – 19.30 Seurakuntakeskuksen Yläsali.

Riparikorttien palauttaminen

Rippikouluun osallistumiskortit on palautettava leiri-infoon oikein täytettynä. Jos sinulla on ongelmia asian suhteen ota meihin yhteyttä ajoissa. Palautuspäivä on
leiri-info 15.5.

Leirijakso

Varsinainen rippikoulun leirijakso pidetään Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan leirikeskuksessa Ruunaniemessä  9 – 15.7. välisenä aika. Varaa tuo aikaväli rippikoulua varten. On tärkeää, että olet paikalla koko ajan joten peleihin ym. lähteminen on vaikeaa, lähes mahdotonta. Jos tämä tuottaa sinulle vaikeuksia niin hakeudu päiväkouluun.

Ruunaniemi on mukava paikka pitää leiriä. Se on järven rannalla oleva leirikeskus jonkun matkaa Ristiinan keskustasta.  Majoitus tapahtuu kuuden hengen huoneissa joissa jokaisessa on oma vessa ja suihku.

Rannalla on sauna rakennus jossa on kaksi erillistä saunaa. Saunaa pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon. Mikä on parempaa kuin päästä saunasta pulahtamaan veteen virkistäytymään.

Pihalta löytyvät lentopallokenttä, pingislauta ja tilaa muuhun pelailuun. 

Tupakointi
Kaikki rippileirimme on savuttomia. Tämä tarkoittaa sitä, että lupaa tupakointiin emme voi antaa me eikä kukaan muukaan. Huom! Jos tupakoimattomuus tuottaa sinulle ongelmia niin nyt kannattaa hakeutua päivärippikouluun. Tupakkatuotteiksi luetaan myös nuuska ja sähkötupakka.

Leirillä oleminen
Jos harrastat jotain sellaista lajia, joka pakottaa sinut pois leirin aikana niin hakeudu nyt joko päiväkouluun tai toiselle leirille. Leirijakso on tiivistä yhdessä oloa jossa muutaman tunnin poissaololla putoaa kärryiltä.

Konfirmaatio

On Tuomiokirkossa sunnuntaina 21.7.2019 klo 10.00 Paikalla on hyvä olla heti klo 8.30 jälkeen